2013. július 5., péntek

6. nap

A mai nap legfontosabb történése, hogy feltűnt a színen Enzo. Ki is ez az Enzo? Még 2005-ben, amikor másodszor voltam itt Reggioban, ő szervezte a kirándulásokat. Azt is tudtuk róla, egy kis helyi pletyka :), hogy összeszűrte a levet egy magyar csajjal. Nagyon durva! :) Főleg azért is, mert a csaj férjnél volt, és legalább feleannyi idős volt, mint Enzo. Persze azt nem tudom, hogy hány éves lehet, mert már 2005-ben is azt gondoltam, hogy 60 éves. (mármint Enzo, nem a csaj :)) De ami egyszerűen hihetetlen, hogy az itteni emberek nem öregszenek! Enzo ugyanúgy néz ki, Gisella, az igazgató, ugyanúgy néz ki, és még a Cucina tanárnő is, akiről azt gondoltam, persze némi túlzással, hogy lehet, hogy már nem is él, él és virul. Lehet, hogy ők ismerik az örök élet titkát?

Visszatérve Enzora, ő egy hihetetlen vicces figura. Nyilván azért is, mert hihetetlen nagy kujon, és a humorával veszi le a lábáról a csajokat. Illetve kivert kutyaszemekkel tud nézni, ami szintén nagyon hatásos. Szóval Enzo ma reggel benézett a termünkbe azzal az ürüggyel, hogy talált egy napszemüveget. (A termünk ablaka különben a kertre néz, és a terem is a földszinten található.) A napszemüveget különben az osztálytársam tette az ablakpárkányra, mert épp nem talált neki jobb helyeti. :) Nagy röhögés! Enzo el. Eltelik 10 perc, közben a tanárnő nagy hévvel magyarázza a Remoto használatát (régmúlt) Garibaldi példáján keresztül. Kopogás! Ajtó kinyilík, Enzo lép be kezében egy kávéval, és úgy tesz, mintha ő egy diák lenne, akinek számot kellene adnia Garibaldi életéről. Nagy hévvel kezd bele Garibaldi életének ismertetésébe, majd kirohan, amikor a tanárnő üldözőbe veszi.

Enzo volt az is, akivel 2005-ben egy iskolai kirándulás keretében felmentünk a hegyekbe igazi calabriai családokhoz, akik vacsorával vártak, majd ezt követően eljártuk a híres tarantella táncot. :) Egy szörnyű csotrogány autóval mentünk, ami csoda, hogy kibírta az utat. Ahogy az este haladt előre, egyre többen aggódtak amiatt, hogy Enzo mennyit iszik (ő volt a sofőr), illetve a kivilágítatlan hegyi utakon hogy fogunk lejutni ezzel a tragaccsal. Enzo érzékelte a helyzet tragikomikumát, ezért megkért engem meg a tesómat (aki egy hétre csatlakozott hozzánk), hogy csináljunk úgy, mintha ő nagyon elázott volna, és támogassuk el a kocsihoz. Persze mi is rögtön kaphatók voltunk, és a hóna alá nyúlva támogattuk, miközben a többiek szörnyülködve nézték, hogy Enzo annyira elázott, hogy már járni sem tud segítség nélkül. Hát ez Enzo!

Ma Francescával, aki nyelvtant tanít nekünk, vettünk egy dalt, amit azért gondoltam, hogy megmutatok, mert tipikus olasz, érzelgős szám. Fabrizio De André száma, aminek a címe: Marinella dala (La canzone di Marinella)
A számot egy igaz történet ihlette. Marinella egy 16 éves lány volt, aki elhagyta a szüleit, és prostituált lett belőle (nem egy vidám történet!) Rövid kis élete nem tartott sokáig, mert valaki brutálisan meggyilkolta. (La canzone di Marienlla é la storia di una ragazza che e sedici anni ha perduto i genitori, una ragazza di campagna dalle parti di Asti. Era una prostituta, il corpo era stato trovato massacrato sul greto di un torrente.)

http://www.youtube.com/watch?v=mc9VwOOolio


Buon settimana a tutti!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése