2013. július 22., hétfő

21. nap

Iskola után ismét Scilla, bár ez rajtunk egyáltalán nem látszik, hogy már ennyiszer voltunk a tengerparton. Szerintem az olaszok minden alkalommal, amikor megjelenünk a parton azt gondolják, hogy ezek a lányok biztosan most érkeztek, és majd milyen szép barnák lesznek. Ez a mi esetünkben sajnos nincs így, a barnaság messze elkerül minket! :)

Scillahoz kapcsolódóan még meg kell említenem két szörnyet, amikről az útikönyv is megemlékezik: ők Szkülla és Kharübdisz. E mitikus teremtmények rettentően nehéz választás elé állították a közelükbe merészkedőket. Szkülla egy sziklaüregben él, Kharübdisz pedig egy örvényt keltő tengeri szörny volt. Egy mindössze nyíllövésnyi tengerszoros két oldalán tanyáztak, így ha a hajósok el akarták kerülni az egyiket, kénytelenek voltak közelebb hajózni a másikhoz. Tehát a tengerészeknek - köztük Homérosz Ödüsszeiája hőseinek is - dönteniük kellett, melyikkel szeretnének inkább szembenézni. A két szörnyet hagyományosan a Szicília szigete és a calabriai part közötti Messinai-szoros környékére helyezik, ahol ma is áll Scilla városka, bár a tudósok egy része szerint a mítosz az északnyugat-görögországi Szkilla-fok körül alakulhatott ki.

Hazafelé a vonaton hosszas lamentálás folyt arról közöttünk, hogy menjünk-e bulizni vagy sem. Volt is kedvünk, meg nem is. A benfentesek szerint a péntek a legnagyobb buli nap, mások szerint a szombat, míg megint mások szerint a vasárnap. Végül úgy döntöttünk, hogy elmegyünk, és két kedves barátnénk, Ági és Fruzsi is csatlakozik hozzánk. Találkozó fél 11-kor volt, mert itt a buli 12 előtt nem kezdődik. Előtte elmentünk pizzázni is, hogy nehogy a nagy várakozásban elaludjunk. 12-kor elindul a nép, és hömpölyög a különböző buli helyek között. Mi sem tettünk másként. Az Árriba nevű helyről, ahol kedden és csütörtökön Salsa parti van, most élő rock zene szólt. A Peppy's bar, ami hétköznap teljesen ingyenesen, pénteken fizetős. Meghívóval 8 euró a belépő, meghívó nélkül 15. Végül mi is kaptunk meghívókat, de inkább egy másik hely mellett döntöttünk.

Bulira kèszen

Eleinte nehezen indult a buli, de végül belejöttünk, és fél 4-ig roptuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése