2013. július 11., csütörtök

12. nap



Calabriai bergamott



Mára lett volna egy kirándulás Bovára és Pentedattilora, de sajnos nem jött össze a megfelelő létszám. Egy magyar nővel, Ildikóval mentünk volna, aki régóta itt él Reggioban, és a magyarok felett tyúkanyóként gondoskodik. Szerencsére a suli is megszervezi ugyanezt a kirándulást, persze Enzoval, amire 17-én, vagyis jövő szerdán kerül sor. (Természetesen Enzo szerint gratis árért.) Pentedattiloról azt kell tudni, hogy egy kis hegyi település, és a helyiek egyik napról a másikra úgy döntöttek, hogy elhagyják, mivel a talajerózió következtében a házak elkezdtek lefelé csúszni, és félő volt, hogy egy nap a lakóikkal együtt a mélybe zuhannak.

Füge


Bován pedig lehetőség lesz a helyi calabriai ételeket is megkóstolni.

Holnap Reggioban lesz egy vezetett túránk, hogy megtudjunk néhány dolgot erről a városról is.

Szombaton elvileg újra Szicília lenne az úticél, de sajnos itt megint félő, hogy nem jön össze a létszám, pedig Palermot, Céfalut és Monrealet néznénk meg. Nagyon reménykedünk!

Paoloval befejeztük a Scialla! című filmet, és most egy másikat nézünk, aminek az a címe, hogy EX. Jó film, és olaszul is egész jól követhető. Az olasz film szerelmeseinek ajánlok még egy filmet, amit szintén Paolo javasolt. Az a címe, hogy il Gattopardo. A film Giuseppe Tomasi regényén alapul, amit 1955 és 1956 között írt. Tomasinak ez az egyetlen regénye, nem is írt másik regényt. Sajnos ez is csak a halála után, 1958-ban jelent meg, és hatalmas siker lett. Luchino Visconti filmesítette meg a könyvet. A filmben Alain Delon és Claudia Cardinale játszik. 


Friss bazsalikom


Szegény, még mozgott! :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése