2013. július 10., szerda

11. nap

Végre Calabriában is beköszöntött az igazi nyár! Péntek óta nagyon jó idő van! Előtte esegetett az eső, és sokat be is volt borulva.

Kihasználva a jó időt, ma délután Scillára mentünk. Scilla egy kis gyöngyszem, alig 25 percre Reggiotol. 15:25-kor indult a vonatunk, amit kényelmesen el tudtunk érni, hiszen 14:45-kor befejeződik a tanítás. (304-es szobának üzenem, hogy roppant megerőltető minden nap suliba járni :)) Azonban Olaszországban nem csak a postás (il postino) késik (in ritardo) rendszeresen, hanem a vonatok (il treno) is. Először kiírták, hogy 10 percet késik, aztán 20, 30. Végül egy idős vasutasnak megesett rajtunk a szíve, és elárulta, hogy az egyes vágányról (binario 1) induló vonat is megáll Scillán. Hajrá! Sikeresen elértük, és 25 perc múlva már a hűs habokban ringatóztunk.

Scilla


Scillán a tenger gyönyörű szép, olyan, mint egy akvárium, le lehet látni az aljára. Azonban ennek megvan a hátránya, a sóderszerű homok, a vízben öklömnyi kövekkel. Nem egyszerű ezeken járva besétálni a tengerbe. Kecses berohanást és kirohanást nem lehet előadni, inkább a sziszegve járást, majd a négykézláb kimászást sikerült kiviteleznem. 

Tiszta

Cuki!

A scillai tartózkodás is tartogatott némi izgalmat! Ugyanis itt délen, elég gyakran vannak medúzák a vízben. Miközben a tengerben hűsöltünk, az egyik gyerek riadót fújt, és nem cápát, hanem medúzát kiáltva kimenekült a vízből. Én nem láttam semmit, ezért Csillának mondtam, hogy a gyerek biztosan csak képzelődött, de azért mi is kijjebb húzodtunk. Békésen beszélgettünk, én közben konstatáltam, hogy a gyerek nyilván álmodott, amikor is lepillantottam, és a Csilla lábánál feltűnt a rettegett medúza. Persze ezek kicsik, de azért csípni tudnak. Sikítva menekülőre fogtuk, közben egy férfi, egy családapa, félelmet nem ismerve kimerte a medúzát Csilla papucsával (Csilla ragaszkodott, hogy ezt a tényt rögzítsem), és átemelték egy homokozó vödörbe. Sajnos a medúza valószínűleg nem élte túl az esetet, mert néhány perccel később láttuk, hogy a gyerek homokot tölt a vödörbe. (Csak halkan jegyzem meg, hogy valószínűleg élve eltemette.)



Naplemente






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése